Recital coral de colinde 2019

Concert de colinde 2019

Recital coral de colinde „Un prunc azi se naște”

1. O, ce veste minunată (colind popular românesc)
2. Domnuleț și Domn din cer (Gheorghe Cucu)
3. Ave verum corpus (Wolfgang Amadeus Mozart)
4. Suita de colinde (Achim Stoia)
     a) Colinda judelui
     b) Sus, sus, sus, pe vârf de munte
     c) Acolo-n jos, Doamne, mai jos
5. Un prunc azi se naște la Betleem
6. Colo-n susu (Sabin Drăgoi)
7. După datini, colindăm (Alexandru Paşcanu)
8. We wish you a Merry Christmas (colind popular englezesc)
9. Mulţi ani trăiască

2 comentarii la : Recital coral de colinde 2019

 1. Leonard

  Frumos ne-au colindat și de această dată coriștii Facultății de Arte din Galați !
  Ne-au înviorat inimile cu mesajul de binecuvântare și de pace al Crăciunului.
  Ne-au arătat cum pot armoniile vocale să redea feluritele stări ale sufletului pus în fața evenimentului minunat: Dumnezeu vine printre noi ca unul dintre noi.
  Recitalul „Un prunc azi se naște” a îmbinat armonios colinde în care am simțit dimensiunea locală și universală a mesajului Mântuirii, căci fiecare popor îl preamărește pe Dumnezeu în felul său propriu.
  Dirijorul Cristian Dumea a împletit cu firele vocilor feminine și masculine un frumos și călduros cadou de Crăciun pentru cei prezenți în biserică.
  Merită reținut gândul de final al părintelui paroh Cristian Dumea: Crăciunul fără Pruncușorul Isus nu e deloc Crăciun.
  Să păstrăm tradițiile creștine, căci ele ne vorbesc de străbunii noștri care au aderat cu toată ființa lor la Vestea Mântuirii.
  Mulțumim fiecărei voci din cor și dirijorului !

 2. Emilian

  Recitalul de colinde de astăzi, susținut în Casa Domnului, m-a făcut să mă gândesc la câteva lucruri. Mai întâi frumusețea vocilor – tonul săltăreț, vesel și duios al vocilor feminine, susținut de gravitatea, căldura și forța vocilor bărbătești – mi-a adus în minte pasajul din cartea Genezei care vorbește despre omul creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu.
  Povestea Crăciunului, istoria evenimentului venirii Fiului lui Dumnezeu în lume, cuprinde în ea ceea ce este mai frumos în lumea de sus – îngerul care vestește intrarea în linie dreaptă a planului mântuitor al lui Dumnezeu, cântarea corului îngeresc – dar și ceea ce este mai frumos, mai curat aici pe pământ – nașterea unui prunc minunat, fecioara Maria, Iosif, păstorii, ieslea. Toate aceste realități sunt exprimate cum nu se poate mai bine în colinde și prin intermediul lor.
  M-am simțit grozav să ascult Corul Facultății de Arte din Galați interpretând aceste bijuterii muzicale în biserică. Le mulțumesc prin aceste rânduri și îl rog pe Bunul Dumnezeu să le dea tuturor dragoste perseverentă pentru frumos și bine, să le călăuzească pașii în viață și să le deschidă porți pentru a putea avea o frumoasă și rodnică carieră artistică.
  La final doresc să-l felicit și să-i mulțumesc părintelui paroh și dirijor Cristian Dumea, a cărui prezență la Galați, în fruntea și în mijlocul nostru, împreună cu ceilalți preoți, o consider o binecuvântare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *